duminică, 31 octombrie 2010

Gem de prune cu nuci


Gem de prune cu nuci


Ingrediente:
-         5kg de prune;
-         1kg zahar;
-         20-30 de nuci;
-         un baton de vanilie.

Mod de preparare:
            Se aleg prune coapte, se spala, se taie in doua si li se scot samburii.
            Prunele se pun intr-o oala si peste ele se adauga zaharul si se lasa cateva ore ca sa-si lase zeama.
            Dupa ce prunele si-au lasat suficienta zeama, oala se pune pe foc mic si se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
            Miezul de nuca se introduce la cuptor putin timp, atat cat sa se desprinda usor pielita. Dupa ce a fost curatat de pielita, acesta se rupe in bucati mici si se amesteca in gemul de prune.
            Cand gemul este aproape gata se adauga vanilia.
            Gemul se pune fierbinte in borcane, apoi acestea se invelesc intr-o patura si se lasa pana a doua zi cand se pun in camara. 
   
Gem de prune cu nuci
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu