joi, 21 octombrie 2010

Dulceata de prune

Ingrediente:
-         1.5kg prune (cantarite dupa ce au fost curatate de coaja si samburi);
-         1kg zahar;
-         300ml apa;
-         1 lingurita de bicarbonat;
-         zeama de la 1/2 lamaie;
-         un baton de vanilie.

Mod de preparare:
            Prunele se curata de coaja (aceasta se desprinde usor de pulpa cand prunele sunt coapte) si de samburi ( cu ajutorul unui bat pentru frigarui sau cu o agrafa tare).
            Bicarbonatul se dizolva in apa (la un litru de apa se adauga o lingurita de bicarbonat).
            Prunele astfel curatate se cantaresc si se pun in apa cu bicarbonat cat sa le acopere. Se lasa in apa cca o ora.
                        Zaharul se dizolva in 300ml de apa si se pune pe foc pana se leaga putin. Se adauga prunele si se fierbe la foc mic pana este aproape legata. Spuma formata va fi inlaturata.
            Se adauga zeama de lamaie si vanilia si se verifica daca dulceata este legata.
Se pune calda in borcanele incalzite in prealabil. Borcanele se intorc cu gura in jos cca o ora apoi sunt etichetate si asezate in camara.

Dulceata de prune
 Prunele mele au fost foarte mari si n-am reusit sa le scot samburele la toate asa ca le-am taiat in doua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu