Ingrediente:
-
1.5kg
prune (cantarite dupa ce au fost curatate de coaja si samburi);
-
1kg
zahar;
-
300ml
apa;
-
1
lingurita de bicarbonat;
-
zeama
de la 1/2 lamaie;
-
un
baton de vanilie.
Mod de preparare:
Prunele se curata de coaja (aceasta se desprinde
usor de pulpa cand prunele sunt coapte) si de samburi ( cu ajutorul unui bat
pentru frigarui sau cu o agrafa tare).
Bicarbonatul
se dizolva in apa (la un litru de apa se adauga o lingurita de bicarbonat).
Prunele
astfel curatate se cantaresc si se pun in apa cu bicarbonat cat sa le acopere.
Se lasa in apa cca o ora.
Zaharul se dizolva in 300ml de apa
si se pune pe foc pana se leaga putin. Se adauga prunele si se fierbe la foc
mic pana este aproape legata. Spuma formata va fi inlaturata.
Se
adauga zeama de lamaie si vanilia si se verifica daca dulceata este legata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu