Ingrediente:
- 75g unt;
- 225g biscuiti digestive, faramitati;
- 350g branza dulce;
- 350g branza grasa;
- 200ml crema fraiche;
- 350g zahar pudra;
- 45ml (3 linguri) esenta de vanilie;
- coaja rasa si sucul de la 2 lamai;
- 3 oua, batute;
- 15ml (1 lingura) faina de porumb;
- 100g mure;
- 15-30ml (1-2 linguri) miere;
- 5ml (1 lingurita) lichior Cointreau;
- 150g affine.
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul. Ungeti o tava rotunda de tort. Topiti untul intr-o cratita si amestecati-l cu biscuitii pana se omogenizeaza. Se rastoarna pe fundul tavii de tort presandu-l bine. Se lasa la rece.
2. Puneti branza dulce, branza grasa, crema fraiche si zaharul pudra intr-un bol si amestecati-le cu mixerul pana se omogenizeaza bine. Adaugati esenta de vanilie, coaja de lamaie si sucul, ouale si faina de porumb si bateti-le cu mixerul aprox. 1 minut pana s-au omogenizat. Puneti totul in tava de tort si introduceti tava in cuptor pentru aprox. 2 ore. Inchideti cuptorul si lasati prajitura sa se raceasca complet in cuptor. Lasati-o la rece peste noapte.
3. Alegeti murele si amestecati-le in miere, lichior si afine. Desprinde-ti prajitura din tava de tort. Presarati-o cu zahar pudra, taiati-o in felii si turnati peste ea sosul de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu