joi, 28 octombrie 2010

Ciorba de dovlecel

Ingrediente:
-         maruntaiele, aripile si partea cu oase (spatele) de la pasare;
-         1 ceapa;
-         1 morcov;
-         1 pastarnac;
-         1 telina;
-         1 ardei
-         1dovlecel mare sau doi mai mici;
-         suc de rosii;
-         ulei de floarea soarelui (daca pasarea nu este suficient de grasa);
-         1 ou;
-         iaurt sau smantana;
-         frunze de telina;
-         patrunjel;
-         sare;
-         pentru acrit (bors, zeama de lamaie, otet etc.).

Mod de preparare:

            1. Carnea se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma aceasta va fi inlaturata.
            2. Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie marunt. Morcovul, pastarnacul si telina trebuie sa aiba impreuna cam 200-300grame, daca este in cantitate prea mare va fi o ciorba prea deasa si nu vrem asta.
            Se alege un ardei mic, se spala, se curata si se taie marunt.
            Dovlecelul se curata de coaja si de seminte si se taie cubulete.
            Dupa ce carnea a fiert, adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si telina si mai lasam la fiert cca20-30minute. Apoi se adauga ardeiul si dovlecelul si se mai lasa cca 20minute sa fiarba.
            3. La final se adauga sucul de rosii, galbenusul amestecat cu putin iaurt sau smantana, verdeata tocata marunt, sare dupa gust si zeama de lamaie sau altceva pentru acrit.                       


Ciorba de dovlecel
                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu