Ingrediente:
-
maruntaiele,
aripile si partea cu oase (spatele) de la pasare;
-
1
ceapa;
-
1
morcov;
-
1
pastarnac;
-
1
telina;
-
1
ardei
-
1dovlecel
mare sau doi mai mici;
-
suc
de rosii;
-
ulei
de floarea soarelui (daca pasarea nu este suficient de grasa);
-
1
ou;
-
iaurt
sau smantana;
-
frunze de telina;
-
patrunjel;
-
sare;
-
pentru
acrit (bors, zeama de lamaie, otet etc.).
Mod de preparare:
1.
Carnea se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand se
formeaza spuma aceasta va fi inlaturata.
2.
Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie marunt.
Morcovul, pastarnacul si telina trebuie sa aiba impreuna cam 200-300grame, daca
este in cantitate prea mare va fi o ciorba prea deasa si nu vrem asta.
Se
alege un ardei mic, se spala, se curata si se taie marunt.
Dovlecelul
se curata de coaja si de seminte si se taie cubulete.
Dupa
ce carnea a fiert, adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si telina si mai lasam
la fiert cca20-30minute. Apoi se adauga ardeiul si dovlecelul si se mai lasa
cca 20minute sa fiarba.
3.
La final se adauga sucul de rosii, galbenusul amestecat cu putin iaurt sau
smantana, verdeata tocata marunt, sare dupa gust si zeama de lamaie sau altceva
pentru acrit.
Ciorba de dovlecel |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu