Ingrediente:
- 1/2kg morcovi;
- 1/2kg pastarnac;
- 1/2kg telina;
- 1/4kg varza alba;
- 1/2kg fasole verde;
- 2kg vinete;
- 1/2kg conopida;
- 1kg ardei capia sau ardei gras;
- 3kg rosii;
- 3/4l ulei de floarea soarelui;
- frunze de telina;
- patrunjel;
- sare;
- piper macinat.
Mod de preparare:
1. Ceapa se curata si se taie in felii subtiri.
Morcovii, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie in felii lungi de apox. 2-3cm si groase de 1/2cm.
Varza se taie ca fideaua.
Fasolea verde se spala, se rup capetele si apoi se rupe in bucati de 2-3cm.
Vinetele se curata si se taie in cuburi de 2-3cm, se presara sare peste ele si se lasa 1/2ore dupa care se storc de zeama.
Conopida se spala bine si se taie in buchetele.
Ardeii si gogosarii se spala si se taie in felii lungi de 2-3cm si late de 1/2cm.
Rosiile se spala si se taie in felii mai groase.
2. Intr-o cratita mare de aprox. 14-15l se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul si telina si se calesc 10 minute. Se adauga varza si fasolea verde si apa cat sa le acopere. Se lasa sa fierba 20-30minute. Apoi se adauga vinetele, conopida, ardeii si gogosarii si se mai lasa 20minute sa fiarba. La final se adauga rosiile, frunzele de telina, patrunjelul, piperul si sarea. Se amesteca usor pentru uniformizare si se mai fierb cca 15minute.
Ghiveciul se pune in borcane, de preferat de 800g sau mai mari, care apoi se sterilizeaza.
Preparare ghiveci pentru iarna |
Preparare ghiveci pentru iarna |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu