Ingrediente:
- 3.5kg de cirese coapte;
- 2kg zahar;
- zeama de la o lamaie mare;
- un baton de vanilie.
Mod de preparare:
Ciresele se spala, se curata de codite si de samburi cu un aparat special de scos samburii si se pun intr-o cratita intinsa. Peste ele se adauga zaharul si se lasa 2-3 ore ca sa-si lase zeama.
Cratita se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba. Nu se adauga apa fiindca fructele isi vor lasa ele suc.
Pe parcursul fierberii se va aduna spuma.
Cand fructele plutesc in tot siropul si dulceata este aproape legata, se adauga zeama de lamaie si vanilia. Se verifica dulceata daca s-a legat: se ia o lingura de dulceata, se pune pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Daca dulceata este inchegata, se ia de pe foc si se pune calda in borcanele incalzite in prealabil. Se pun capacele si se intorc borcanele cu gura in jos cca o ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu