joi, 21 octombrie 2010

Dulceata de struguri

Ingrediente:
-         1.5kg struguri (boabe);
-         1kg zahar;
-         500ml apa;
-         zeama de la 1/2 lamaie;
-         un baton de vanilie.

Mod de preparare:
Se aleg struguri de masa cu boaba mare si pulpa tare. Eu am folosit struguri de masa albi din soiul “Italia”.
Se desprind boabele de pe ciorchine, se spala bine si se cantaresc.
Cu un cutit subtire se curata boabele de pielita, se taie in doua si se scot semintele cu o scobitoare sau pur si simplu cu degetul mare sau cu unghia.
Zaharul se dizolva in 500ml apa si se pune pe foc pana devine sirop. Se adauga strugurii si se fierbe la foc mic. Spuma formata va fi inlaturata.
Cand  dulceata este aproape gata se adauga zeama de lamaie si vanilia.
Pentru a verifica daca dulceata este legata se pune o lingura de dulceata pe farfurie si se lasa sa se raceasca. Daca dulceata este gata o punem calda in borcane incalzite, le intoarcem cu gura in jos cam o ora si le punem in camara.

Dulceata de struguri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu