vineri, 22 octombrie 2010

Dulceata de soc

Ingrediente:
-         2.5kg de bobite de soc;
-         1.5kg zahar;
-         300ml apa;
-         zeama de la o lamaie mare.

Mod de preparare:
            Se culeg fructele de soc ajunse la maturitate, atunci cand au culoarea neagra. Se spala bine, se cantaresc si in maxim 24 de ore de la recoltare se vor pregati.
            Intr-o cratita se prepara siropul din 300ml apa si 1.5kg zahar. Se adauga bobitele de soc si se lasa sa fiarba la foc mic. Pe parcursul fierberii se va indeparta spuma.
            Cand fructele plutesc in tot siropul se adauga zeama de lamaie si se mai fierbe putin pana dulceata este legata. Se va pune calda in borcane. Acestea se intorc cu gura in jos cca o ora dupa care se pun in camara.

Dulceata de soc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu