sâmbătă, 26 februarie 2011

Pilaf cu ficatei


Ingrediente:
Pipote si ficati
-         350gr ficat de pasare;
-         300gr pipote;
-         1 ceapa;
-         1 pastarnac;
-         1 telina mica;
-         250gr orez;
-         100gr unt sau 100ml ulei;
-         patrunjel;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Pipotele si inimele se spala si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa, pastarnacul si telina care au fost curatate in prealabil. Cand acestea sunt fierte se adauga si ficatul si se mai lasa vasul pe foc cca 20-30min.
2.      Orezul se spala in mai multe ape, se pune intr-un vas in care s-a topit untul si se amesteca bine. Se stinge cu supa strecurata in care au fiert legumele, pipotele si ficateii.
3.      Cand orezul este fiert, se adauga ficateii si pipotele, se amesteca bine si se introduce tava in cuptor.
4.      Cand orezul s-a rumenit se scoate tava din cuptor si se presara patrunjel verde deasupra.

Pilaf cu ficatei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu