Ingrediente:
-
100gr
ceapa;
-
100gr
morcov;
-
100gr
pastarnac;
-
150gr
cartofi;
-
300gr
ciuperci;
-
40gr
orez;
-
1
ou;
-
150gr
iaurt sau smantana;
-
patrunjel;
-
60gr
unt;
-
sare.
Mod de preparare:
1. Ceapa, morcovul, pastarnacul si
cartofii se curata, se spala si se pun intregi la fiert in 3 litri de apa cu
sare. Zarzavatul, dupa ce a fiert, se indeparteaza si pastram supa.
2. Ciupercile se spala, se taie felii
si se pun la fiert in supa de zazavat impreuna cu orezul spalat si scurs. Se
adauga untul si se lasa sa fiarba cca 20min.
3. Separat se amesteca galbenusul de ou
cu iaurtul (smantana) si se adauga in supa. Se mai lasa oala pe foc 1-2min.
apoi se da deoparte.
4. Se serveste cu patrunjel tocat
deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu