vineri, 1 aprilie 2011

Supa de ciuperci


Ingrediente:
-         100gr ceapa;
-         100gr morcov;
-         100gr pastarnac;
-         150gr cartofi;
-         300gr ciuperci;
-         40gr orez;
-         1 ou;
-         150gr iaurt sau smantana;
-         patrunjel;
-         60gr unt;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Ceapa, morcovul, pastarnacul si cartofii se curata, se spala si se pun intregi la fiert in 3 litri de apa cu sare. Zarzavatul, dupa ce a fiert, se indeparteaza si pastram supa.
2.      Ciupercile se spala, se taie felii si se pun la fiert in supa de zazavat impreuna cu orezul spalat si scurs. Se adauga untul si se lasa sa fiarba cca 20min.
3.      Separat se amesteca galbenusul de ou cu iaurtul (smantana) si se adauga in supa. Se mai lasa oala pe foc 1-2min. apoi se da deoparte.
4.      Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.
Se poate folosi supa de carne in schimbul supei de zarzavat, iar supa de ciuperci va fi delicioasa.

Supa de ciuperci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu