luni, 21 februarie 2011

Ciorba de perisoare


Ingrediente:
-         300gr carne tocata (de porc, de vaca, de pasare etc.);
-         2 cepe;
-         1 morcov;
-         1 pastarnac;
-         bulion;
-         30gr orez;
-         2 oua;
-         iaurt sau smantana;
-         leustean;
-         patrunjel;
-         zeama de lamaie (otet, bors,etc.);
-         ulei;
-         piper;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      O ceapa, morcovul si pastarnacul se curata, se dau prin razatoarea cu gauri mari si se calesc cca 5min. in ulei, apoi se adauga 3l de apa si se lasa sa fiarba cca 30min. pana pregatim perisoarele.


2.      Pregatirea perisoarelor: Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si scurs de apa, un ou, o ceapa tocata marunt, patrunjel, sare si piper. Cu o lingurita se ia din compozitie, se pune in palma udata cu apa, se modeleaza in forma de sfere mici si se pun in supa clocotita.
3.      Se lasa supa impreuna cu perisoarele sa fiarba 30-40min. dupa care se adauga bulionul si zeama de lamaie.
4.      Galbenusul de la un ou se amesteca cu iaurt si se pune in supa clocotita in timp ce amestecam cu o lingura.
5.      La final se adauga leusteanul si patrunjelul tocate marunt si se potriveste ciorba de sare.

Ciorba de perisoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu