duminică, 20 februarie 2011

Placinta cu mere


Ingrediente:
Mere rase
-         500gr faina;
-         250gr unt;
-         1 ou;
-         125ml apa;
-         1.5kg mere;
-         150gr zahar;
-         50gr pesmet;
-         scortisoara;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu gauri mari. Peste merele rase se adauga zaharul si se pune pe foc pentru cca 10-15min., apoi se adauga scortisoara si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca.
2.      Pentru aluat punem untul intr-un bol si introducem bolul in cuptorul cu microunde pana se topeste untul. Adaugam oul si apa si amestecam pana se omogenizeaza. Apoi adaugam faina si putina sare si amestecam cu lingura pana se incorporeaza toata faina.
Aluatul rezultat se lasa sa se odihneasca cca o jumatate de ora.
Se tapeteaza tava de cuptor cu ulei si putina faina, se intinde prima foaie din jumatate de aluat si se pune in tava. Se presare un strat subtire de pesmet peste foaie, se adauga toata compozitia de mere si se presara iar un strat subtire de pesmet. Se pune si a doua foaie, se inteapa cu furculita si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.
Deasupra se poate pudra cu zahar pudra.

Preparare placinta cu mere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu