marți, 23 noiembrie 2010

Castraveti murati cu cartofi si carne


Ingrediente:
-         pulpele si pieptul de la o pasare sau 1kg carne de porc;
-         1 ceapa;
-         700g cartofi;
-         700g castraveti murati;
-         bulion de rosii;
-         150ml ulei;
-         apa;
-         marar;
-         sare;
-         optional: 2 linguri faina.

Mod de preparare:
Preparare castraveti murati cu cartofi si carne

1.      Pulpele si pieptul de pasare (carnea de porc) se inabusa in ulei cu apa.
2.      Ceapa se curata, se taie marunt si se adauga peste carnea inabusita.
3.      Cartofii se curata, se taie in bucati mari si se adauga in oala.
4.      Dupa ce cartofii au fiert se adauga castravetii murati taiati in felii subtiri (acestia se tin in prealabil in apa). Se mai lasa 5-10min. sa fiarba si se adauga bulionul. Pentru cei ce vor ca mancarea sa aiba un aspect mai consistent se amesteca putina faina cu apa, se adauga in mancare si se lasa sa mai fiarba cateva clocote. Eu nu sunt adepta fainii in mancare, o folosesc doar daca nu am de ales.
5.      La final se adauga mararul.
Este o mancare deosebita la care se simte gustul acrisor al castravetelui murat. Se serveste calda.

Castraveti murati cu cartofi si carne

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu