Ingrediente:
-
1
morcov;
-
1
pastarnac;
-
100g
telina;
-
100g
fasole verde;
-
100g
mazare;
-
200g
varza;
-
200g
cartofi;
-
1
ardei gras;
-
3
rosii;
-
o
ceasca de suc de rosii;
-
ulei;
-
patrunjel;
-
sare;
-
smantana;
-
zeama
de la o lamaie.
Mod de preparare:
1. Ceapa, morcovul, pastarnacul si
telina se curata, se spala si se taie marunt
2. Fasolea verde se spala, se rup
capetele si apoi se rupe in bucati de 2-3cm.
3. Varza se taie ca fideaua.
4. Cartofii se curata, se spala si se taie
cubulete mari.
5. Ardeiul se spala si se taie cubulete.
6. Rosiile se curata de pielita si se
taie marunt.
7. Patrunjelul se spala si se taie
marunt.
Intr-o oala de 4-5l se pune la fiert
apa cu sare si se adauga legumele pe rand. Se adauga ceapa, morcovul,
pastarnacul, telina si se lasa sa fiarba 10-15 min. dupa care se adauga fasolea
verde, mazarea, varza, cartofii si ardeiul. Cand legumele au fiert se adauga
rosiile, sucul de rosii, uleiul, sarea si zeama de la o lamaie mai mica. La
final se adauga verdeata.
Se serveste cu smantana.
Ciorba de legume |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu