duminică, 21 noiembrie 2010

Ciorba de legume


Ingrediente:
ingrediente si preparare ciorba de legume
-         1 ceapa mare;
-         1 morcov;
-         1 pastarnac;
-         100g telina;
-         100g fasole verde;
-         100g mazare;
-         200g varza;
-         200g cartofi;
-         1 ardei gras;
-         3 rosii;
-         o ceasca de suc de rosii;
-         ulei;
-         patrunjel;
-         sare;
-         smantana;
-         zeama de la o lamaie.

Mod de preparare:

1.      Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie marunt
2.      Fasolea verde se spala, se rup capetele si apoi se rupe in bucati de 2-3cm.
3.      Varza se taie ca fideaua.
4.      Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete mari.
5.       Ardeiul se spala si se taie cubulete.
6.      Rosiile se curata de pielita si se taie marunt.
7.      Patrunjelul se spala si se taie marunt.
Intr-o oala de 4-5l se pune la fiert apa cu sare si se adauga legumele pe rand. Se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, telina si se lasa sa fiarba 10-15 min. dupa care se adauga fasolea verde, mazarea, varza, cartofii si ardeiul. Cand legumele au fiert se adauga rosiile, sucul de rosii, uleiul, sarea si zeama de la o lamaie mai mica. La final se adauga verdeata.
Se serveste cu smantana.

Ciorba de legume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu