Ingrediente:
Ingrediente dulceata de pepene verde necopt |
-
5kg
zahar;
-
2.5l
apa;
-
zeama
de la 3-4 lamai;
-
5
batoane de vanilie.
Mod de preparare:
Se
alege un pepene mare si se curata de coaja si de seminte. Daca aveti un pepene
mai mic, acesta se cantareste, iar cantitatile de la celelalte ingrediente se
micsoreaza corespunzator.
Miezul
pepenelui se va taia in cubulete mai mari de cca 3cm latura. Partea care ramane
alba cand se coace pepenele si care este langa coaja verde care a fost
indepartata se taie in bucatele mai mici (fasii lungi de 1cm si transversal din
cm in cm).
Se
face un sirop din cele 5kg de zahar si 2.5l de apa apoi se adauga bucatile mai
mici si mai tari din pepene si se lasa sa fiarba cca o ora dupa care se adauga
si miezul si se lasa sa fiarba pana se leaga dulceata.
La
final se adauga zeama de lamaie si vanilia. Se pune calda in borcane.
Dulceata de pepene verde necopt |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu