duminică, 21 noiembrie 2010

Dulceata de pepene verde necopt


Ingrediente:
Ingrediente dulceata de pepene verde necopt
-         1 pepene mare (5kg cantarit dupa ce a fost curatat de coaja verde si de seminte);
-         5kg zahar;
-         2.5l apa;
-         zeama de la 3-4 lamai;
-         5 batoane de vanilie.

Mod de preparare:
            Se alege un pepene mare si se curata de coaja si de seminte. Daca aveti un pepene mai mic, acesta se cantareste, iar cantitatile de la celelalte ingrediente se micsoreaza corespunzator.
            Miezul pepenelui se va taia in cubulete mai mari de cca 3cm latura. Partea care ramane alba cand se coace pepenele si care este langa coaja verde care a fost indepartata se taie in bucatele mai mici (fasii lungi de 1cm si transversal din cm in cm).
preparare dulceata de pepene verde necopt
            Se foloseste o oala mare de cca 10 litri.
            Se face un sirop din cele 5kg de zahar si 2.5l de apa apoi se adauga bucatile mai mici si mai tari din pepene si se lasa sa fiarba cca o ora dupa care se adauga si miezul si se lasa sa fiarba pana se leaga dulceata.
            La final se adauga zeama de lamaie si vanilia. Se pune calda in borcane.

Dulceata de pepene verde necopt


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu