duminică, 12 decembrie 2010

Clatite umplute cu dulceata sau gem

Aluatul pentru clatite

Ingrediente:
-         1 ou;
-         1 lingura de zahar;
-         800ml lapte;
-         300gr faina;
-         ulei.

Mod de preparare:

Se bate un ou cu o lingura de zahar, se adauga o parte din lapte, apoi faina si se amesteca bine cu telul sau cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga si restul de lapte si se amesteca bine.
 Se pune o lingurita de ulei intr-o tigaie de teflon si se lasa pe foc pana se incinge uleiul, apoi cu un polonic se ia din compozitia de clatite si se pune in tigaie pana se acopera uniform fundul tigaii. Se lasa sa se coaca pe o parte dupa care se intoarce si se coace si pe cealalta parte. Se poate intoarce cu o furculita de lemn (pentru a nu zgaria tigaia) sau se inclina tigaia putin in fata si se arunca clatita in sus si se intoarce in aer.
Clatita se pune pe o farfurie intinsa, se umple cu dulceata sau gem si se ruleaza sau se impacheteaza in patru. Se serveste calda.  

Clatite umplute cu dulceata
          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu