Aluatul pentru clatite |
Ingrediente:
-
1
ou;
-
1
lingura de zahar;
-
800ml
lapte;
-
300gr
faina;
-
ulei.
Mod de preparare:
Se bate un ou cu o
lingura de zahar, se adauga o parte din lapte, apoi faina si se amesteca bine
cu telul sau cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga si restul de
lapte si se amesteca bine.
Se pune o lingurita de ulei intr-o tigaie de
teflon si se lasa pe foc pana se incinge uleiul, apoi cu un polonic se ia din
compozitia de clatite si se pune in tigaie pana se acopera uniform fundul
tigaii. Se lasa sa se coaca pe o parte dupa care se intoarce si se coace si pe
cealalta parte. Se poate intoarce cu o furculita de lemn (pentru a nu zgaria
tigaia) sau se inclina tigaia putin in fata si se arunca clatita in sus si se
intoarce in aer.
Clatita se pune pe o
farfurie intinsa, se umple cu dulceata sau gem si se ruleaza sau se
impacheteaza in patru. Se serveste calda.
Clatite umplute cu dulceata |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu