Ingrediente:
-
1
ceapa;
-
1
morcov;
-
1
pastarnac;
-
1
cartof de marime medie;
-
1
sfecla rosie mare sau 2 mai mici;
-
ulei;
-
patrunjel;
-
leustean
-
sare;
-
pentru
acrit (bors, zeama de lamaie, otet etc.).
Mod de preparare:
1. Ceapa, morcovul si pastarnacul se
curata, se spala si se taie marunt, apoi se calesc in ulei. Peste ele se toarna
apa si se lasa sa fiarba.
2. Cartoful se curata, se spala, taie
cubulete si se pune in oala.
3. Sfecla se curata, se spala, se da
prin razatoarea cu gauri mari si se pune in oala.
4. Se lasa sa fiarba timp de o ora. Se
adauga sarea, zeama de lamaie si verdeata. Se serveste dreasa cu smantana.
Ciorba de sfecla rosie |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu