miercuri, 3 noiembrie 2010

Ciorba de sfecla rosie

Ingrediente:
-         1 ceapa;
-         1 morcov;
-         1 pastarnac;
-         1 cartof de marime medie;
-         1 sfecla rosie mare sau 2 mai mici;
-         ulei;
-         patrunjel;
-         leustean
-         sare;
-         pentru acrit (bors, zeama de lamaie, otet etc.).

Mod de preparare:

1.      Ceapa, morcovul si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt, apoi se calesc in ulei. Peste ele se toarna apa si se lasa sa fiarba.
2.      Cartoful se curata, se spala, taie cubulete si se pune in oala.
3.      Sfecla se curata, se spala, se da prin razatoarea cu gauri mari si se pune in oala.
4.      Se lasa sa fiarba timp de o ora. Se adauga sarea, zeama de lamaie si verdeata. Se serveste dreasa cu smantana.     

Ciorba de sfecla rosie
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu