luni, 22 noiembrie 2010

Ciorba de pui cu legume


Ingrediente:
preparare ciorba de pui cu legume
-         un pui intreg mai putin pieptul;
-         1 ceapa;
-         150g morcovi;
-         150g pastarnac;
-         300g cartofi;
-         100g fasole verde;
-         100g mazare;
-         1 ardei;
-         3 rosii;
-         o ceasca de suc de rosii;
-         ulei de floarea soarelui (daca pasarea nu este suficient de grasa);
-         patrunjel;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Carnea se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma aceasta va fi inlaturata.
2.      Ceapa se curata si se pune in oala intreaga. Dupa ce a fiert ceapa se arunca.
3.      Morcovul si pastarnacul se curata, se spala si se taie in bucati mari.
4.      Cartofii se curata si se taie in bucati mari.
5.      Fasolea verde se spala, se rupe la capete si apoi se rupe in bucati de cca 3cm lungime.
6.      Ardeiul se spala, se curata si se taie in bucati mai mari.
7.      Rosiile se curata de pielita si se taie in bucati mari.
8.      Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Dupa ce carnea este pe jumatate fiarta se adauga ceapa, morcovul si pastarnacul si se lasa sa fiarba cca 30min. Apoi se adauga cartofii, fasolea verde si mazarea si se mai lasa cca 20min.
La final se adauga ardeiul, rosiile si sucul de rosii si se mai lasa 5-10min. dupa care se adauga patrunjelul si gata ciorba.
Se serveste calda.

Ciorba de pui cu legume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu