miercuri, 10 noiembrie 2010

Fasole batuta



Ingrediente:
-         250g fasole alba;
-         2 cepe;
-         5-6 catei de usturoi;
-         2 linguri de bulion de tomate;
-         5 linguri de ulei de floarea soarelui;
-         sare.

Mod de preparare:
            Cantitatea aceasta este pentru 4 portii nu foarte mari.
            1. Fasolea se spala si se lasa in apa rece de seara pana a doua zi dimineata. Se va pune mai multa apa deoarece boabele de fasole vor absorbi din apa si se vor umfla.
            2. A doua zi se arunca apa in care a stat fasolea, se adauga alta apa rece si se pune la fiert. Dupa ce fasolea a fiert (cca 2 ore) se scurge apa in care a fiert intr-o cana sau alt vas pentru a o folosi mai tarziu. Fasolea se va zdrobi (eu am folosit blenderul) apoi se pune pe foc adaugand sare, putin din apa in care a fiert si bulionul. Se lasa sa fiarba cateva clocote.
            3. Separat se curata ceapa, se taie in felii subtiri si se caleste in ulei. Dupa cca 10 minute se adauga usturoiul curatat si taiat in felii si se lasa pe foc pana se rumeneste putin. Uleiul in care s-a rumenit ceapa se adauga peste fasole si se incorporeaza.
            4. Fasolea se pune intr-un bol si se orneaza cu ceapa si usturoiul rumenite.
Se serveste cu muraturi sau alte salate acre.

Fasole batuta cu muraturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu