Ingrediente:
-
maruntaiele,
aripile si partea cu oase (spatele) de la pasare;
-
1
ceapa;
-
1
morcov;
-
1
pastarnac;
-
1
ardei
-
optional:
1 cartof mare si putina mazare;
-
2
rosii sau bulion de tomate;
-
ulei
de floarea soarelui (daca pasarea nu este suficient de grasa);
-
1
ou;
-
iaurt
sau smantana;
-
leustean;
-
patrunjel;
-
sare;
-
optional:
zeama de varza, bors, zeama de lamaie, otet etc.
Mod de preparare:
1.
Carnea se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand se
formeaza spuma aceasta va fi inlaturata.
2.
Ceapa, morcovul si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul
se spala, se curata si se taie marunt. Dupa ce carnea a fiert se adauga ceapa,
morcovul si pastarnacul si se lasa sa fiarba cca 15minute dupa care se adauga
si ardeiul taiat cubulete.
Optional
se adauga un cartof mare taiat cubulete si mazare.
3.
La final se adauga rosiile curatate de pielita si taiate cubulete sau doua
linguri de bulion, galbenusul amestecat cu putin iaurt sau smantana, verdeata
tocata marunt, sare dupa gust si zeama de lamaie sau altceva pentru acrit.
Ciorba de potroace |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu