duminică, 7 noiembrie 2010

Ciorba de potroace


Ingrediente:
-         maruntaiele, aripile si partea cu oase (spatele) de la pasare;
-         1 ceapa;
-         1 morcov;
-         1 pastarnac;
-         1 ardei
-         optional: 1 cartof mare si putina mazare;
-         2 rosii sau bulion de tomate;
-         ulei de floarea soarelui (daca pasarea nu este suficient de grasa);
-         1 ou;
-         iaurt sau smantana;
-         leustean;
-         patrunjel;
-         sare;
-         optional: zeama de varza, bors, zeama de lamaie, otet etc.

Mod de preparare:

            1. Carnea se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma aceasta va fi inlaturata.
            2. Ceapa, morcovul si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul se spala, se curata si se taie marunt. Dupa ce carnea a fiert se adauga ceapa, morcovul si pastarnacul si se lasa sa fiarba cca 15minute dupa care se adauga si ardeiul taiat cubulete.
            Optional se adauga un cartof mare taiat cubulete si mazare.
            3. La final se adauga rosiile curatate de pielita si taiate cubulete sau doua linguri de bulion, galbenusul amestecat cu putin iaurt sau smantana, verdeata tocata marunt, sare dupa gust si zeama de lamaie sau altceva pentru acrit. 
  
Ciorba de potroace
                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu