joi, 18 noiembrie 2010

Ciulama de ciuperci

Ingrediente:
Ingrediente ciulama de ciuperci
-    500g ciuperci;
-    1 ceapa;
-    6-7 catei de usturoi;
-    300g smantana;
-    2 linguri de faina;
-    50ml ulei;
-    300ml apa;
-    patrunjel;
-    sare;
-    optional: piper.

Mod de preparare:

    1. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei.
    2. Ciupercile se spala, se taie in felii si se adauga peste ceapa calita. Se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana se evapora apa pe care si-o lasa ciupercile. Apoi se adauga cei 300ml de apa si se mai lasa pe foc pana ciupercile sunt facute.
    3. Faina se amesteca cu smantana si se pune peste ciuperci amestecand continuu cca 5-10minute (cateva clocote).
    4. La final se adauga usturoiul, sarea, patrunjelul tocat marunt si piperul si se mai lasa 1-2 minute.

Preparare ciulama de ciuperci

Se serveste cu mamaliga.


Ciulama de ciuperci


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu