Ingrediente:
-
1kg
peste (crap, pastrav, stiuca, somn, etc.);
-
1
ceapa;
-
1
morcov;
-
1
pastarnac;
-
1
telina mica;
-
1
ardei gras;
-
2
rosii sau bulion de rosii;
-
100ml
ulei;
-
patrunjel;
-
leustean;
-
sare;
-
pentru
acrit (bors, zeama de lamaie, otet etc.).
Mod de preparare:
1. Ceapa, morcovul, pastarnacul si
telina se curata, se spala si se taie marunt. Peste ele se toarna cca 4 litri apa
si se lasa sa fiarba. Tot acum punem si uleiul.
2. Ardeiul gras se spala, se curata, se
taie marunt si se pune in oala.
3. Rosiile se curata de coaja, se taie
cubulete si se pun in oala.
Dupa ce zarzavatul a fiert se adauga
ardeiul, rosiile si putin otet, apoi se adauga pestele curatat de solzi si
intestine si taiat in bucati mari. Otetul il punem inaintea pestelui pentru ca
acesta sa nu se sfarame.
Lasam ciorba pe foc cca 30min (pana
cand pestele a fiert), apoi adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt,
sare si zeama de lamaie dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu