marți, 14 decembrie 2010

Ciorba de peste


Ingrediente:
-         1kg peste (crap, pastrav, stiuca, somn, etc.);
-         1 ceapa;
-         1 morcov;
-         1 pastarnac;
-         1 telina mica;
-         1 ardei gras;
-         2 rosii sau bulion de rosii;
-         100ml ulei;
-         patrunjel;
-         leustean;
-         sare;
-         pentru acrit (bors, zeama de lamaie, otet etc.).

Mod de preparare:

1.      Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie marunt. Peste ele se toarna cca 4 litri apa si se lasa sa fiarba. Tot acum punem si uleiul.
2.      Ardeiul gras se spala, se curata, se taie marunt si se pune in oala.
3.      Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se pun in oala.
Dupa ce zarzavatul a fiert se adauga ardeiul, rosiile si putin otet, apoi se adauga pestele curatat de solzi si intestine si taiat in bucati mari. Otetul il punem inaintea pestelui pentru ca acesta sa nu se sfarame.
Lasam ciorba pe foc cca 30min (pana cand pestele a fiert), apoi adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt, sare si zeama de lamaie dupa gust.

Ciorba de peste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu