luni, 13 decembrie 2010

Paste cu sos de ciuperci


Ingrediente:
Ingrediente sos de ciuperci
-         250gr paste fainoase;
-         500gr ciuperci;
-         5 cepe;
-         2 ardei grasi;
-         4 rosii;
-         suc de rosii sau bulion;
-         9-10 catei de usturoi;
-         1-2 ardei iuti;
-         un varf de cutit de boia ;
-         busuioc si cimbru;
-         100ml ulei;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Pastele se fierb in apa cu sare.
2.      Ceapa se curata si se taie in felii subtiri.
3.      Ciupercile se spala si se taie in felii.
4.      Ardeii grasi se spala, se curata si se taie in felii lungi de 2-3cm si late de 0.5cm.
5.      Rosiile se curata de coaja si se taie in cubulete mici.
6.      Ardeii iuti si usturoiul se taie in bucati mici.
Se caleste ceapa in ulei, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana se evapora apa pe care si-o lasa ciupercile. Apoi se adauga ardeii grasi, rosiile, sucul de rosii sau bulionul si se lasa cam 10-15min pe foc.
Preparare sos de ciuperci
La final se adauga usturoiul, ardeii iuti, boia iute, putin busuioc si cimbru si se potriveste de sare. Acest sos de ciuperci se adauga peste pastele fierte. Se serveste cald. 

Paste cu sos de ciuperci


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu