luni, 31 octombrie 2011

Dulceata de smochine

Smochine din gradina proprie

Ingrediente:
-         1.5kg smochine;
-         500gr zahar;
-         zeama de la o lamaie;
-         un baton de vanilie (2 plicuri de vanilie).

Mod de preparare:
1.      Se aleg smochinele coapte, se spala, li se rup coditele si se pun intr-un vas. Peste ele se adauga zaharul si se lasa cateva ore sa-si lase zeama.
2.      Se pun pe foc mic si se lasa sa fiarba pana incepe sa aiba consistenta. Se amesteca din cand in cand pentru ca toate fructele sa stea suficient in sirop. Cu o spumiera sau lingura se indeparteaza spuma si semintele care se ridica la suprafata.
3.      Se adauga zeama de lamaie dupa gust si 2 plicuri de zahar vanilat sau un baton de vanilie.
Cand dulceata este legata se pune in borcane (incalzite in prealabil in cuptor) si se lasa o jumatate de ora cu gura in jos. Se depoziteaza in camara.

Dulceata de smochine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu