Gogosari in lichidul clocotit |
Gogosari scosi din lichidul clocotit |
Ingrediente:
-
8kg
gogosari;
-
1l
otet de 90;
-
2l
apa;
-
30gr
sare;
-
300gr
zahar;
-
200gr
miere;
-
boabe
de piper;
-
foi
de dafin;
-
frunze de telina;
-
boabe
de mustar.
Mod de preparare:
1. Gogosarii se spala, apoi se taie in
felii (sferturi).
2. Se pune pe foc, intr-un vas mai mare
(de 8 l) otetul, apa, sarea, zaharul, mierea, cateva boabe de piper, 3-4 foi de
dafin, frunze de telina si se lasa pana da in clocot.
3. Se introduc gogosarii taiati in
lichidul clocotit si se tin 2 minute pana isi schimba putin culoarea, apoi se
scot cu spumiera si se pun intr-un lighean sau castron mai mare. Feliile de
gogosari astfel pregatite se introduc una in alta, cate doua-trei, pentru a
ocupa mai putin spatiu si se aseaza in borcanele incalzite in cuptor in
prealabil.
4. Lichidul inca fierbinte se toarna in
borcane (peste gogosari) pana ii acopera. De preferat ca borcanele sa fie
asezate pe o tabla sau ceva metalic pentru a nu se sparge.
5. Deasupra gogosarilor din borcane se
pune cate o lingurita de boabe de mustar.
6. Acolo unde gogosarul nu sta in
intregime in lichid se poate pune 2-3 bucati de hrean sau niste crengute curate
in cruce pentru a mentine si gogosarul de deasupra in lichid.
7. Borcanelor li se pune capacul si se
introduc la loc racoros si intunecat (in pivnita sau camara).
Gogosari in otet |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu