luni, 3 octombrie 2011

Salata de vinete cu maioneza


Ingrediente:
-         3-4 vinete mari;
-         2 oua;
-         ulei de floarea soarelui;
-         sare de lamaie sau zeama de lamaie;
-         mustar;
-         sare.

Mod de preparare:
1.      Se aleg vinete coapte si cu coaja lucioasa (de preferinta sa fie subtiri si lungi pentru a se coace bine) pe care le coacem la cuptor intorcandu-le pe toate partile sau se pot coace pe o tava la flacara aragazului. Dupa ce s-au copt, se curata de coaja cat sunt inca calde, se aseaza pe un fund de lemn si le lasam sa se scurga zeama timp de 2-3 ore.
2.      Vinetele curatate si scurse de zeama se paseaza bine cu furculita, apoi se mai toaca cu cutitul de cateva ori pana se maruntesc bine.
3.      Maioneza se face din galbenusurile de la un ou fiert si unul crud. Folosind mixerul amestecam cele doua galbenusuri si adaugam uleiul putin cate putin si sare de lamaie diluata din cand in cand pentru a nu se taia maioneza. Cand este gata se adauga 1-2 lingurite de mustar.
4.      Vinetele tocate se amesteca cu maioneza si se adauga sare dupa gust.
Salata se serveste rece, ornata cu rosii, lamaie, patrunjel, masline etc., la alegere.

Salata de vinete cu maioneza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu