Ingrediente:
-
carne
de pui;
-
1
ceapa;
-
1
morcov;
-
1
pastarnac;
-
patrunjel;
-
sare.
Galuste:
-
2
oua;
-
60ml
ulei;
-
80gr
gris;
-
sare.
Mod de preparare:
1. Carnea se spala si se pune la fiert
in 3l de apa cu sare. Se poate folosi la aceasta supa orice parte de la pui (eu
am pus pulpele si aripile de la un pui mai mare). Cand se formeaza spuma,
aceasta se va indeparta cu spumiera sau cu o lingura.
2. Dupa ce carnea a fiert si nu se mai
formeaza spuma se adauga zarzavatul (ceapa se curata si se adauga intreaga;
morcovul si pastarnacul se curata si se taie in bucati mai mari). Ceapa se va
arunca dupa ce a fiert, morcovul si pastarnacul pot sa ramana in supa sau
puteti sa-i aruncati daca doriti ca supa sa fie cat mai simpla.
3. Dupa ce totul este fiert se scoate
carnea fiarta si zarzavatul si se pun pe o farfurie, iar in supa clocotita se
adauga galustele.
4. Prepararea galustelor: Se bat 2 oua,
se adauga sare, uleiul si se omogenizeaza, apoi se adauga grisul “in ploaie” si
se amesteca bine. Daca compozitia este prea subtire se mai adauga gris, dar nu
mult pentru a nu iesi galustele prea tari. Se uda o lingura cu apa rece, se ia
din compozitie si se toarna in supa clocotita. Se lasa sa fiarba cateva minute
pana se umfla galustele.
5. Carnea fiarta si zarzavatul se aseaza
frumos in farfurii impreuna cu galustele, peste ele turnandu-se supa calda. Se
adauga patrunjel verde tocat si se serveste calda.
Supa de pui cu galuste |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu