luni, 3 octombrie 2011

Salata de vinete cu smantana


Ingrediente:
-         3-4 vinete mari;
-         smantana;
-         sare.

Mod de preparare:
1.      Se aleg vinete coapte si cu coaja lucioasa (de preferinta sa fie subtiri si lungi pentru a se coace bine) pe care le coacem la cuptor intorcandu-le pe toate partile sau se pot coace pe o tava la flacara aragazului. Dupa ce s-au copt, se curata de coaja cat sunt inca calde, se aseaza pe un fund de lemn si le lasam sa se scurga zeama timp de 2-3 ore.
2.      Vinetele curatate si scurse de zeama se paseaza bine cu furculita, apoi se mai toaca cu cutitul de cateva ori pana se maruntesc bine.
3.      Vinetele tocate se amesteca cu smantana si sare dupa gust.
Salata se serveste rece, ornata cu rosii, lamaie, patrunjel, masline etc., la alegere.

Salata de vinete cu smantana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu