vineri, 1 aprilie 2011

Lapte de pasare


Spuma de albus
Ingrediente:
-         1litru lapte;
-         6 oua;
-         120gr zahar tos;
-         80gr zahar pudra;
-         1 lingura praf de budinca (de vanilie).

Mod de preparare:

1.      Se pune laptele la fiert impreuna cu 40gr zahar.
2.      Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu 80gr zahar. Cu o lingura se ia din spuma de albus si se pune in lapte. Laptele se mentine pe aragaz la foc mic. Se lasa 2-3 minute si se intorc cu o paleta. (Atentie: nu se pun multi bulgari din spuma de albus la fiert deodata deoarece acestia prin fierbere isi maresc dimensiunea si nu mai puteti sa-i intoarceti). Dupa ce au fiert, bulgarii de albus se scot pe o farfurie sa se scurga.
3.      Galbenusurile se freaca cu 80gr de zahar pudra si o lingura de praf de budinca si se toarna treptat peste lapte.
4.      Se aseaza in boluri bulgarii de albus iar deasupra se toarna compozitia din lapte si galbenusuri.
Se serveste calda sau rece.

Lapte de pasare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu