Ingrediente:
-
3
kg de cirese (foarte coapte);
-
1
kg zahar;
-
1
lamai;
-
1
plic zahar vanilat (daca aveti un baton de vanilie cu atat mai bine);
Mod de preparare:
Se aleg cirese foarte coapte, se
spala bine, se rup in doua si li se scot samburii.
Se recomanda folosirea unor manusi
din latex pentru a evita patarea mainilor.
Ciresele astfel curatate se pun
intr-o oala, peste ele adaugandu-se zaharul si se lasa cateva ore sau de
preferat de seara pana a doua zi dimineata cand se pun pe foc. Eu am lasat
focul la econom pe toata durata fierberii, dar se poate da incet la inceput si
apoi mai tare.
Spuma care se formeaza se aduna cu o
spumiera sau cu o lingura.
Se amesteca mai rar la inceput si
din ce in ce mai des cand incepe sa se lege gemul pentru a nu se prinde de
oala.
Se adauga putina zeama de lamaie
(dupa gust) si zaharul vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu