joi, 30 iunie 2011

Gem de visine


Ingrediente:

-         3 kg de visine (foarte coapte);
-         1 kg zahar;
-         1 lamai;
-         1 plic zahar vanilat (daca aveti un baton de vanilie cu atat mai bine);

Mod de preparare:

Se aleg visine foarte coapte, se spala bine, se rup in doua si li se scot samburii.
Se recomanda folosirea unor manusi din latex pentru a evita patarea mainilor.
Visinile astfel curatate se pun intr-o oala, peste ele adaugandu-se zaharul si se lasa cateva ore sau de preferat de seara pana a doua zi dimineata cand se pun pe foc. Eu am lasat focul la econom pe toata durata fierberii, dar se poate da incet la inceput si apoi mai tare.
Spuma care se formeaza se aduna cu o spumiera sau cu o lingura.
Se amesteca mai rar la inceput si din ce in ce mai des cand incepe sa se lege gemul pentru a nu se prinde de oala.
Se adauga putina zeama de lamaie (dupa gust) si zaharul vanilat.
Se verifica din cand in cand daca gemul s-a legat. Cand este gata se pune fierbinte in borcane incalzite in prealabil in cuptor. Borcanele (evident cu capacul pus) se intorc cu gura in jos si se lasa cam jumatate de ora, dupa care se eticheteaza si se pun in camara. 

Gem de visine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu