Ingrediente:
-
400gr
loboda;
-
1
ceapa verde sau uscata;
-
1
usturoi verde;
-
50gr
orez;
-
2
oua;
-
200gr
corcoduse (o lamaie);
-
50ml
ulei;
-
leustean;
-
iaurt;
-
sare.
Mod de preparare:
1. Frunzele de loboda se spala bine, se
pun mai multe impreuna si se taie in felii late de 1-2 cm, apoi se pun la fiert
in 2l de apa clocotita impreuna cu ceapa si morcovul tocate marunt.
2. Se adauga orezul spalat si uleiul si
se lasa sa fiarba cca 30 min.
3. Separat se fierb corcodusele in apa
cat sa le acopere, apoi se trec prin strecuratoare pentru a separa pulpa de
sambure. Cu pulpa corcoduselor si zeama in care au fiert se acreste ciorba de
loboda. Daca nu este suficient de acra se poate completa cu zeama de lamaie.
4. Galbenusurile de la cele doua oua se
amesteca si se adauga in ciorba.
5. La final se adauga leusteanul si
usturioul verde tocate si se potriveste de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu