joi, 30 iunie 2011

Ciorba de loboda


Ingrediente:
-         400gr loboda;
Loboda
-         1 morcov;
-         1 ceapa verde sau uscata;
-         1 usturoi verde;
-         50gr orez;
-         2 oua;
-         200gr corcoduse (o lamaie);
-         50ml ulei;
-         leustean;
-         iaurt;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Frunzele de loboda se spala bine, se pun mai multe impreuna si se taie in felii late de 1-2 cm, apoi se pun la fiert in 2l de apa clocotita impreuna cu ceapa si morcovul tocate marunt.
2.      Se adauga orezul spalat si uleiul si se lasa sa fiarba cca 30 min.
3.      Separat se fierb corcodusele in apa cat sa le acopere, apoi se trec prin strecuratoare pentru a separa pulpa de sambure. Cu pulpa corcoduselor si zeama in care au fiert se acreste ciorba de loboda. Daca nu este suficient de acra se poate completa cu zeama de lamaie.
4.      Galbenusurile de la cele doua oua se amesteca si se adauga in ciorba.
5.      La final se adauga leusteanul si usturioul verde tocate si se potriveste de sare.
6.      Se serveste cu iaurt.

Ciorba de loboda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu