sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Supa de rosii


Ingrediente:
-         1 1/2l suc de rosii;
-         2 cepe;
-         1 morcov;
-         1 ardei gras;
-         1 lingura de orez;
-         1 lingura de zahar;
-         piper macinat;
-         ulei;
-         frunze de telina;
-         patrunjel;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Se fierb in apa cu sare 2 cepe curatate si morcovul curatat si taiat in bucati mari. Cand zarzavatul este fiert, se strecoara zeama prin sita si se pune la fiert cu ardeiul taiat cubulete si orezul spalat in mai multe ape. Ceapa si morcovul se arunca. Se adauga sucul de rosii (eu am folosit sucul de rosii ramas cand am pregatit zacusca) si putin ulei (1 lingura).
2.      Se lasa supa sa fiarba pana ce orezul infloreste. Se adauga sare si zahar dupa gust, putin piper macinat, 2-3 frunze de telina tocate si patrunjelul tocat.
Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Supa de rosii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu