Ingrediente:
-
1
1/2l suc de rosii;
-
2
cepe;
-
1
morcov;
-
1
ardei gras;
-
1
lingura de orez;
-
1
lingura de zahar;
-
piper
macinat;
-
ulei;
-
frunze de telina;
-
patrunjel;
-
sare.
Mod de preparare:
1. Se fierb in apa cu sare 2 cepe
curatate si morcovul curatat si taiat in bucati mari. Cand zarzavatul este
fiert, se strecoara zeama prin sita si se pune la fiert cu ardeiul taiat
cubulete si orezul spalat in mai multe ape. Ceapa si morcovul se arunca. Se
adauga sucul de rosii (eu am folosit sucul de rosii ramas cand am pregatit
zacusca) si putin ulei (1 lingura).
2. Se lasa supa sa fiarba pana ce
orezul infloreste. Se adauga sare si zahar dupa gust, putin piper macinat, 2-3 frunze de telina tocate
si patrunjelul tocat.
Se serveste calda sau rece, dupa
preferinta.
Supa de rosii |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu