marți, 28 septembrie 2010

Gem de struguri

Ingrediente:

Ø      5 kg de struguri (boabe);
Ø      2 kg zahar;
Ø      2 lamai;
Ø      3 plicuri zahar vanilat (daca aveti un baton de vanilie cu atat mai bine);

Mod de preparare:

Se aleg struguri de masa cu boaba mare si pulpa tare. (Eu am combinat struguri de masa albi din soiul “Italia” cu struguri de masa negri).
Se desprind boabele de pe ciorchine si se spala bine.
Se taie boabele in doua si se scot semintele (cu o scobitoare sau pur si simplu cu degetul mare sau cu unghia).
Apoi se pun in blender si se maruntesc putin, se adauga zaharul si se pun pe foc. Cu o spumiera sau lingura se aduma spuma.
Se lasa sa fiarba (trebuie sa aveti rabdare), amestecand mai rar la inceput si din ce in ce mai des cand incepe sa se lege.
 Se adauga zeama de la cele doua lamai si zaharul vanilat.
Dupa ce a scazut cam o treime din cantitatea initiala, se verifica pe o farfurie daca s-a legat gemul. Daca da, se pune fierbinte in borcane curate si incalzite in prealabil in cuptor sau la flacara aragazului.

Gem de struguri

Recomandari: Daca sunteti o persoana activa sau pur si simplu tineti la aspectul mainilor si unghiilor dumneavoastra, va recomand sa purtati niste manusi medicinale pe perioada prepararii dulcetii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu