Aluat pentru pizza:
- aprox. 14 linguri de faina;
- 1 cub de drojdie;
- ½ lingurita sare;
- ½ lingurita zahar;
- 200ml bere;
Ingrediente:
- sos de rosii;
- mozzarella;
- sunca, salam, carnati etc;
- ciuperci;
- ardei.
Mod de preparare:
1. Se dizolva drojdia, sarea si zaharul in bere, se adauga faina cat cuprinde. Aluatul se framanta si se taie in doua (nu se lasa la crescut). Se intind doua foi de pizza, se aseaza in forma de pizza si de adauga toppingul.
2. Pentru topping am intins sosul de rosii pe toata foaia, mai putin marginile care raman neacoperite, am presarat mozzarella rasa apoi am pus ciuperci, sunca, carnati, salam, ardei (fiecare pune ce-i place si ce are in casa).
3. Se introduce in cuptorul incins si se lasa cca 20-30 min., functie de temperatura la care este setat cuptorul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu