Ingrediente:
- 500gr maruntaie de miel sau ied;
- 2-3 bucati de carne de miel/ied;
- 1 ceapa;
- 1 morcov;
- 1 ardei gras;
- rosii sau bullion;
- frunze de telina;
- leustean;
- patrunjel;
- sare;
- otet.
Mod de preparare:
1. Maruntaiele se fierb si se taie marunt.
2. Intr-o oala de 4-5 l se adauga apa fiarta, maruntaiele si carnea de miel si se lasa sa fiarba. Cand se face spuma, aceasta se va indeparta cu o spumiera sau lingura
3. Ceapa se curata si se da prin razatoare.
4. Morcovul se curate, se spala si se da prin razatoarea cu gauri mici.
5. Ardeiul gras se spala, se curate si se taie cubulete.
6. Dupa ce carnea a fiert se adauga ceapa si morcovul, apoi ardeiul gras si bulionul si se mai lasa putin sa fiarba.
7. La final se adauga frunzele de telina, leusteanul si patrunjelul tocate marunt si se potriveste de sare.
8. Ciorba se serveste acrita cu otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu