vineri, 2 decembrie 2011

Drob de ciuperci


Ingrediente:
Drob de ciuperci
-         1kg ciuperci;
-         3 cepe;
-         150gr praz;
-         10 oua;
-         50ml ulei;
-         patrunjel;
-         marar;
-         smantana;
-         piper;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Peste ceapa se adauga ciupercile spalate bine si taiate si se lasa pe foc cu putina sare pana se evapora toata apa pe care si-o lasa ciupercile.
2.      Prazul se taie rondele subtiri.
3.      Peste ceapa si ciuperci se adauga prazul si 8 galbenusuri si se amesteca. Se adauga patrunjelul si mararul tocat (imi place ca drobul sa aiba multa verdeata), 8 albusuri batute spuma, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine pentru a se uniformiza.
4.      Se face o coca din 2 oua, 4-5 linguri de smantana (sau 50ml apa), sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine si se intinde o foaie mare care se aseaza intr-o forma rotunda de tort peste care s-a pus hartie de copt. Se toarna compozitia de ciuperci, se acopera cu marginile foii de aluat, se unge cu ulei si se introduce in cuptor sa se coaca.

Drob de ciuperci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu