vineri, 2 decembrie 2011

Drob de ciuperci


Ingrediente:
Drob de ciuperci
-         1kg ciuperci;
-         3 cepe;
-         150gr praz;
-         10 oua;
-         50ml ulei;
-         patrunjel;
-         marar;
-         smantana;
-         piper;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Peste ceapa se adauga ciupercile spalate bine si taiate si se lasa pe foc cu putina sare pana se evapora toata apa pe care si-o lasa ciupercile.
2.      Prazul se taie rondele subtiri.
3.      Peste ceapa si ciuperci se adauga prazul si 8 galbenusuri si se amesteca. Se adauga patrunjelul si mararul tocat (imi place ca drobul sa aiba multa verdeata), 8 albusuri batute spuma, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine pentru a se uniformiza.
4.      Se face o coca din 2 oua, 4-5 linguri de smantana (sau 50ml apa), sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine si se intinde o foaie mare care se aseaza intr-o forma rotunda de tort peste care s-a pus hartie de copt. Se toarna compozitia de ciuperci, se acopera cu marginile foii de aluat, se unge cu ulei si se introduce in cuptor sa se coaca.

Drob de ciuperci

Drob cu ficati, carne de pui si ciuperci


Ingrediente:
-         1kg de ficati de pui si pipote;
-         1 piept de pui;
-         750gr ciuperci;
-         9 oua + 4 oua fierte (optional);
Compozitie drob
-         200gr praz (sau ceapa verde);
-         3 cepe;
-         2 linguri de smantana;
-         patrunjel;
-         marar;
-         50-100ml ulei;
-         piper;
-         sare.

Mod de preparare:

1.      Ficatii si pipotele se fierb, apoi se toaca cu ajutorul blenderului (sau masina de tocat etc.).
2.      Pieptul de pui se fierbe, se dezoseaza si se toaca.
3.      Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Peste ceapa se adauga ciupercile spalate bine si taiate si se lasa pe foc cu putina sare pana se evapora toata apa pe care si-o lasa ciupercile.
4.      Prazul se taie rondele subtiri.
5.      Peste ceapa si ciuperci se adauga prazul si carnea (piept de pui, ficati si pipote) si se mai tine cateva minute pe foc amestecand des. Se adauga patrunjelul si mararul tocat, 8 oua batute, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine pentru a se uniformiza.
6.      Compozitia rezultata am turnat-o in doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt (se poate pune in orice tavi, orice forme, la alegere), am curatat 4 oua fierte si le-am pus in drob dupa care am introdus tavile in cuptor. Dupa 30-40min. cand drobul s-a rumenit putin se face o compozitie din: 1 ou; o lingura de boia dulce, o lingura de ulei, o lingura de smantana si sare si se intinde peste drob cu o pensula dupa care se introduce din nou la cuptor.
Drobul se serveste cald sau rece, la alegere. 

Drob cu ficati, carne de pui si ciuperci